Onze visie

Ons vertrekpunt is de eindgebruiker

Bij Studio Architecture leven wij ons in en gaan wij op zoek naar de vraag áchter de vraag. Wat is er nu écht nodig om er voor te zorgen dat iemand jarenlang elke dag met een goed gevoel thuiskomt? Of dat werknemers met veel plezier naar hun werk gaan? Of dat mensen de laatste fase van hun leven kunnen doorbrengen op een plek die vertrouwd voelt? Ons doel is deze vragen te beantwoorden door middel van een passend ontwerp. Dat is waar wij gelukkig van worden.

Wij kijken met een open blik

Bij elk project draait het om de mensen die er gaan wonen, werken of hun tijd op welke manier dan ook door zullen brengen. Iedere vraag is uniek, dus elk ontwerp is dat ook. Onze ontwerpen zijn allesbehalve standaard. ‘Form follows function’ is wat wij als ontwerpfilosofie hanteren, maar verder liggen alle wegen open. Wij stappen af van gebaande paden en schetsen nieuwe perspectieven, die passen bij wat de eindgebruiker wenst.

Wij ontwerpen vanuit een breed perspectief

In onze optiek houdt architectuur niet op bij het exterieur: ook het interieur nemen wij mee in onze ontwerpen. Denk daarbij aan alles wat vastzit aan het gebouw, zoals keukens, sanitair, verlichting, vloeren, wandbekleding en gordijnen. Ook wordt de buitenruimte bij het concept betrokken, of het nu gaat om een balkon, terras, tuin of het gehele terrein. Wij zien een gebouw als een dynamisch geheel waarbij alles met elkaar in verbinding staat. Het doortrekken van een passend ontwerp zorgt voor harmonie in alle facetten, wat uiteindelijk bijdraagt aan een positieve beleving van degene die er gebruik van maken.

De mensen van SA

Het team

Onze studio bestaat uit een team van architecten en bouwkundigen. Wij werken nauw met elkaar samen, wat het ontwerp ten goede komt. De bouwkundige kennis wordt vroeg in het ontwerpproces meegenomen en de architect blijft tot het einde van het proces betrokken.